Fujitsu  je jedna od najvećih svetskih IT kompanija sa preko 160.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta. U okviru Fujitsu grupacije, 1960. godine osnovana je kompanija PFU-Fujitsu, globalno aktivna IT kompanija koja dizajnira i proizvodi kompjuterski hardver, periferalne uređanje i kompanijski softver. Baveći se više od 25 godina image skenerima, PFU Fujitsu je stasala u najvećeg svetskog proizvođača profesionalnih dokument skenera sa godišnjim obrtom od preko milijardu dolara.

Fujitsu proizvodni portfolio profesionalnih dokument skenera obuhvata 25 modela, podeljenih u četiri osnovne grupe:

  • ScanSnap serija
  • SP-Serija
  • Fi-serija
  • Mrežni skeneri

Najzastupljenija na svetskom tržištu je Fi-serija profesionalnih dokument skenera, koji svojom inovativnošću i tehničkim karakteristikama obezbeđuji PFU Fujitsu lidersku poziciju sa skoro 50% tržišta.

Fi-serija svojim modelima zadovoljava sve nivoe skeniranja, od Workgroup i Depatmental nivoa, preko Low wolume produkcionih modela do enterprise produkcijskog nivoa sa preko 100.000 skeniranih dokumenata dnevno.

Na tržištu Srbije i Crne Gore Fujitsu profesionalni dokument skeneri su prisutni od 2001. godine gde pokrivamo skoro 70% tržišta u ovom segmentu IT. Posebno ističemo da je Fujitsu brend prihvaćen kao standard u našem finansijskom sketoru - banke i osiguravajuća društva, državnoj upravi i lokalnoj samoupravi kao i velikim korporacijama i javnim preduzećima.