U okviru Fujitsu grupacije, 1960. godine osnovana je kompanija PFU-Fujitsu, globalno aktivna IT kompanija koja dizajnira i proizvodi kompjuterski hardver, periferalne uređanje i kompanijski softver. Baveći se više od 25 godina image skenerima, PFU Fujitsu je stasala u najvećeg svetskog proizvođača profesionalnih dokument skenera sa godišnjim obrtom od preko milijardu dolara.

U Aprilu 2023 kompanija Ricoh je preuzela vlasništvo kompanije PFU i došlo je do promene imena brenda skenera i sada skeneri kompanije PFU imaju trademark RICOH.

Kompanija PFU nastavlja da bude najveći proizvođač ADF brzih skenera, i najveći inovator u ovom segmentu IT opreme.

Sada RICOH PFU proizvodni portfolio profesionalnih dokument skenera obuhvata 24 modela, podeljenih u tri osnovne grupe:

  • ScanSnap serija
  • SP-Serija
  • Fi-serija

Najzastupljenija na svetskom tržištu je Fi-serija profesionalnih dokument skenera, koji svojom inovativnošću i tehničkim karakteristikama obezbeđuju kompaniji PFU lidersku poziciju sa skoro 50% svetskog tržišta.

Fi-serija svojim modelima zadovoljava sve nivoe skeniranja, od "Workgroup" i "Depatmental" nivoa, preko "Low volume" produkcionih modela do enterprise produkcijskog nivoa sa preko 100.000 skeniranih dokumenata dnevno.

Na tržištu Srbije i Crne Gore Fujitsu profesionalni dokument skeneri su prisutni od 2001. godine gde pokrivamo skoro 70% tržišta u ovom segmentu IT. Posebno ističemo da su RICOH PFU skeneri prihvaćeni kao standard u našem finansijskom sketoru - banke i osiguravajuća društva, državna uprava i lokalna samouprava kao i kod velikih korporacija i javnih preduzeća.